Bank Norwegian ble etablert i 2007 og har siden da vokst til å bli Norges største tilbyder av usikrede forbrukslån, i tillegg til å tilby kredittkort og sparekontoer. Banken er 100% Internettbasert og har ingen fysiske filialer. Banken er i dag eid av Norwegian Finans Holding, der Norwegian Air Shuttle er største eier. Opprinnelig var banken et rent norsk foretagende, men de har de siste årene ekspandert til både Sverige og Danmark.

Forbrukslån

Bank Norwegian tilbyr flere former for usikrede forbrukslån. I tillegg til det tradisjonelle forbrukslånet som du kan bruke til hva du vil, tilbyr banken også egne lån til oppusning og kjøp av båt. Oppusningslånet stiller som krav at du eier egen bolig, men der utover er betingelsene tilsvarende bankens andre låneprodukter.

Tilbyr høye lånebeløp

Banken tilbyr et stort spenn i størrelsen på lån som tilbys. Du kan låne helt ned fra 5.000kr. Og helt opp til 500.000kr, med en maksimal løpetid på lånet på opp til 15 år.

Det at Bank Norwegian tilbyr lån på helt opp til en halv million kroner, gjør dem velegnet for refinansiering av flere mindre forbrukslån og kredittkortgjeld. Ved å samle alle dine dyre, usikrede lån i ett stort lån vil du både få en lavere rente og redusere gebyrene du må betale hver måned. Bank Norwegian har et eget dedikert refinansieringslån, der banken tilbyr å ta seg av alt det praktiske rundt innløsningen av dine gamle lån. Du søker bare om refinansieringslånet, sender banken en liste over dine eksisterende forbrukslån og kredittkort som du ønsker å bli kvitt, så sørger banken for resten og sender deg en bekreftelse når de gamle lånene er innløst.

Norwegian-kortet

Bank Norwegian sitt kredittkort-produkt blir kalt Norwegian-kortet og tilbyr gebyrfri bruk i både inn- og utland. Kortet kan fås med en maksimal kredittgrense på helt opp til 100.000kr., hvilket er blant de høyeste på markedet. Den store fordelen med Norwegian-kortet er at du kan opptjene det som kalles «CashPoint» når du bruker kortet. Disse CashPoint kan benyttes til å kjøpe flybilletter hos flyselskapet Norwegian. Du opptjener et CashPoint pr. 100kr. Du betaler med kortet ved vanlig bruk. Bruker du kortet til å betale for flybilletter hos Norwegian, opptjener du 5% CashPoint på lavprisbilletter og hele 20% på fullprisbilletter. Et CashPoint tilsvarer en krone, så kjøper du en fullprisbillett til 1.000kr. Får du altså CashPoint tilsvarende 200kr. I retur som du kan bruke neste gang du skal reise med Norwegian.

Nettbank og sparing

I tillegg til de usikrede kreditt-produktene, tilbyr Bank Norwegian også sparekonto med konkurransedyktige betingelser. Pt. Er renten på innskudd 1.75% fra første krone og det er ingen bindingstid på sparingen. Du har tilgang til kontoen via nettbank og kan betale regninger direkte fra sparekontoen, så det er i prinsippet ikke noe i veien for å bruke kontoen som en vanlig brukskonto, dog uten mulighet for å få kort til kontoen.

Bank Norwegian er medlem av Bankenes Sikringsfond, så innskudd på sparekontoen din er sikret, på beløp opp til to millioner kroner.