Komplett Bank ble stiftet i 2014, som et datterselskap av Komplett ASA, som også er kjent for nettbutikken komplett.no. Banken tilbyr i tillegg til forbrukslån, også kredittkort og sparekonto med konkurransedyktige betingelser.

Fleksibelt forbrukslån

Komplett Bank sitt usikrede forbrukslån er i prinsippet en kredittramme du får stilt til rådighet, og der du selv avgjør når og hvor mye av kreditten du ønsker å benytte. Du betaler bare renter på den del av kreditten du har tatt ut, og du avgjør selv hvor mye du vil betale tilbake hver måned, så lenge du minimum betaler et beløp som tilsvarer påløpte renter og gebyrer forrige måned.

Du kan låne fra 10.000kr. Og opp til 400.000kr. Du må være minimum 20 år og ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger for å komme i betraktning for et lån. Det stilles ikke noe minimumskrav til årlig inntekt, men det maksimale beløpet du kan låne vil selvsagt bli sett opp i mot hvor mye du tjener.

Kredittkort fra Komplett Bank

Gjennom Komplett Bank kan du få et MasterCard kredittkort med en kredittgrense på opptil 100.000kr. Kortet er helt gebyrfritt og koster ikke noe hverken i årsavgift eller i bruk. Den effektive renten vil selvsagt variere, ut fra dine økonomiske forhold og hvor stor en andel av din disponible kreditt du har utnyttet, men den ligger på omtrent 24%, hvilket er helt standard i dagens marked.

Kredittkortet har en egen kick-back i form av bonuspoeng som du automatisk opptjener når du bruker kortet. På kjøp i vanlig butikk tjerner du 1%, på kjøp online får du 2% og bruker du kortet til å betale for kjøp på komplett.no eller blush.no (også eid av Komplett ASA), kan du opptjene helt opp til 6% bonuspoeng. Det betyr at hvis du kjøper en ny laptop til 10.000kr. På komplett.no, kan du faktisk få 600kr. Tilbake, ved å betale med kredittkortet fra Komplett Bank.

I tillegg til bonuspoengene, har kredittkortet også tre ulike forsikringer inkludert. Du får selvsagt den vanlige reiseforsikringen som du finner i de fleste andre kredittkort, men i tillegg får du også en ID forsikring, som sikrer deg juridisk bistand for opp til 100.000kr. Hvis du blir utsatt for ID-tyveri. Sist men ikke minst er det også en kjøpsforsikring inkludert, som forsikrer kjøp på inntil 25.000kr. gjort online (og betalt med kredittkortet), mot skade eller tyveri under frakten fra butikken og frem til deg.

Sparekonto i Komplett Bank

Banken tilbyr et eget spareprodukt der du får 1.85% rente fra første krone, på en bankkonto helt uten gebyrer eller bindingstid. Minimum innskuddsbeløp er imidlertid 50.000kr. Og du kan maksimalt spare opp til to millioner kroner, noe som også er grensen for hva som er dekket av Bankenes Garantifond, der Komplett Bank er medlem.

Du har tilgang til sparekontoen via nettbank, og kan gjøre så mange innskudd og uttak du ønsker i året, så lenge du holder deg over minimumskravet til saldo. I motsetning til en del andre banker sine sparekonti, får du hos Komplett Bank kapitalisert renteinntektene hver måned, frem for kvartalsvis eller en gang i året.