Ønsker du å få oversikt over økonomien din? Vil du føre opp utgifter og inntekter? I så fall trenger du et program for personlig budsjett slik at dette kan gjøres på enklest mulig måte. Det finnes mange gode verktøy der ute for deg som ønsker å ta kontroll over din personlige økonomi, og vi skal her se nærmere på både programmer for datamaskinen og apps for nettbrett/smarttelefoner som hjelper deg med å sette opp et personlig budsjett.

Smartbudget

Smartbudget er et budsjettprogram som fungerer fra nettleseren. Det betyr at du kan kontrollere budsjettet ditt både fra datamaskinen, nettbrettet, mobiltelefonen eller en hvilken som helst annen enhet som har tilgang til internett. På denne måten kan du enkelt legge til nye utgifter på budsjettet, og alltid følge med på at du er i rute. Smartbudget er gratis å bruke, slik at dette helt klart er et av de beste alternativene for personlig budsjett.

Buddi

Et annet alternativ til personlig budsjett er programmet Buddi. Det må installeres på datamaskinen din og er perfekt for deg som har eget «kontor» hjemme. Her kan du føre budsjettet ditt med et kjapt og effektivt program, som trolig er et av de mest avanserte blant de nevnte her. Her får du alle mulige tenkelige funksjoner for et budsjettprogram – som er mer eller mindre komplett.

Home Budget

Selv om de fleste foretrekker gratis programvare, så tar vi med det avanserte programmet Home Budget. Det koster penger og må kjøpes, men kan prøves først i en begrenset periode uten kostnad. Og det anbefaler vi at man gjør! For dette er virkelig et komplett budsjettprogram, som gir deg total kontroll over ditt personlige budsjett. Det har avanserte funksjoner samtidig som det er enkelt i bruk, og kan lage alt fra enkle budsjetter til komplette oversikter.

PersonligBudsjett

Vil du ha det så enkelt som overhodet mulig, og har brukt regnearkprogrammet Excel ved tidligere anledninger, så anbefaler vi PersonligBudsjett.no. Dette er ikke noe program i seg selv, men rett og slett en ferdigutviklet mal for Excel. På denne måten kommer du kjapt i gang med å sette opp ditt eget personlige budsjett, på en måte som er så enkel som overhodet mulig. Det enkleste er ofte det beste sies det, og hvis du er enig i denne påstanden, så er denne malen midt i blinken for deg.

Personlig budsjett på mobilen

Hvis du heller ønsker å ha personlig budsjett på mobiltelefonen eller nettbrettet ditt, så finnes det egne alternativer også for dette. Avhengig av om du har en iPhone/Apple-enhet med iOS eller en annen dings som kjører Android, så er utvalget ulikt i henholdsvis Apple Store og Google Play. For sistnevnte er blant annet appen «Budsjett og Utgifter» (opprinnelig heter den HandWallet Expense Manager) en av de mest populære appene for personlig budsjett. Denne gir deg total kontroll – også når du er i farten. Andre apper som kan være verdt å sjekke ut finner du på topplistene til de ulike tilbyderne ved å søke på «budget» eller «budsjett».