Har du brukt timevis på nettet på å saumfare søkemotorene for billige reiser til Filippinene, eller drømmer du om å kjøpe deg din egen båt? Vi har alle våre drømmer, men felles for mange av drømmene er at de er kostbare. Og kanskje evner man ikke å spare, men har muligheten til å betale avdrag fordelt over flere terminer. I så fall er et forbrukslån akkurat det du er på utkikk etter når du ønsker å realisere drømmen din!

Glede kan kjøpes for penger …

Mens enkelte mener det stikk motsatte, så er det mange drømmer som kun går i oppfyllelse dersom man har pengene som kreves for å kjøpe de. Den store fordelen med et forbrukslån er at du kan bruke det til å finansiere akkurat hva du vil, slik at ingen drømmer i den forstand blir for merkelige her. Samtidig så skal det heller ikke så veldig mye til for å få et slikt lån – i de fleste tilfeller får man låne penger dersom man har en eller annen form for fast inntekt, og ikke har betalingsanmerkninger fra før av.

Hvordan realisere drømmen?

Å søke om et forbrukslån er ganske så fort gjort. De fleste banker er «døgnåpne» på nettet, og med dagens moderne systemer tar det heller ikke mer enn et par minutter før du får svar på søknaden – og en eventuell utbetaling lar seg derfor heller ikke drøye lenge før den er inne på kontoen din. Det er dog noen krav til deg som låner, som blant annet går på alderen din (det er 18-årsgrense på lån i Norge) og at du ikke har inkasso eller betalingsanmerkninger fra før av. Utover dette så vil de fleste som søker få innvilget søknaden, forutsatt at inntekten matcher med ønsket lånesum.

Hvor mye kan du låne?

I skrivende stund er øvre lånegrense for norske forbrukslån på hele 500 000 kroner – og det er vel nok til å realisere de fleste drømmer? Med en slik sum kan man både kjøpe bil og båt, eller kanskje unne seg tidenes ferie dersom det er dette som er drømmen. Eller bruke pengene som egenkapital til boligkjøp. Banken kommer ikke til å spørre hvorfor du søker om lånet, så det er helt fritt og opp til deg hva du skal bruke deler eller hele lånekapitalen på. Husk bare å sette opp en skikkelig nedbetalingsplan før du søker om lånet!